ingen Zlatan – inget problem

Att slippa Zlatan kan vara räddningen för det svenska landslaget.

Med det vill jag inte säga att Zlatan är en dålig fotbollsspelare. Tvärtom. Han är den klart bäste svenske fotbollsspelaren just nu och redan en av de främsta genom tiderna. Däremot har han inte varit rätt man för landslaget på många år.

Det är ganska uppenbart att han under en längre tid har ”straffat” det svenska landslaget med oengagerat spel och lagstörigt beteende. Samtidigt som han spottade mål i sina klubblag lunkade han runt i landslagströjan, himlade med ögonen och spottade inget annat än loskor.

Visserligen höll det svenska landslaget inte samma klass som Inter eller Barcelona. Lagerbäcks spelstil var också mer än lovligt defensiv. Problemet var dock att Zlatan fick för stor plats. Laget kom att cirkulera runt honom och när Zlatan inte ville spela så fungerade inte heller laget.

Faktum är att svenska landslaget fungerade bättre än på många år under tiden som Zlatan var avstängd/vägrade spela. När Lagerbäck kastade ut Zlatan hade han redan nonchalerat sig igenom landslagsmatcherna i drygt ett år. Utan Zlatan fick laget en annan forward som ville göra mål och jobba för laget. Allt flöt bättre.

Sedan var det inte Zlatan som fick be om att få komma tillbaka, utan Lagerbäck som fick ödmjuka sig och be den store att nedlåta sig till spel i landslagströjan igen. Klart som sjutton att det inte blev någon bättring på disciplinen.

Att Zlatan inte spelar i landslaget är således ett gyllene tillfälle för Hamrén att smida fram ett nytt, samspelt landslag där laget är större än en enskild stjärna.

Förhoppningsvis kommer det ge oss möjlighet att följa Zlatan i sitt esse i Barcelona och ett svenskt landslag som inte har som spelidé att framkalla depression hos motståndarna och publiken.

SvD : SvD : SvD : SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: