Talibanerna skjuter in sig

afghan-fighters

Två dygn efter den förra striden mot afghanska banditer har svenska och finska soldater återigen överfallits och besvarat elden.

Försvarmakten uppger att den svensk-finska gruppen färdades i splitterskyddade fordon tillsammans med den afghanska armén. Patrullen blev återigen angripen med handeldvapen och pansarbrytande raketer. Ingen svensk eller finländare kom till skada men uppgifterna tyder på att de inte har kontrollerat platsen eller situationen.

Försvaret nämner inte vilket typ av splitterskyddade fordon som användes. Orsaken till denna tystnad är säkerligen att man inte vill spå på debatten om den svenska fordonsparken ytterligare.

Tyvärr måste jag instämma i vad experter och kommentatorer har sagt. Om denna händelseutveckling fortsätter så är det bara en tidsfråga innan svenska soldater kommer att bli dödade eller allvarligt sårade. Alla våra fordon utom de tre stridsfordon 90 är nämligen sårbara för denna typ av attacker.

Hittills är det bara afghanbanditernas dåliga sikte som har hållit svenskarna säkra. Men om de fortsätter att skjuta så kommer de nog att träffa någon gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: