Öl med Obama

obama beer

Även om Barack Obamas opinionssiffror dalar, hans vicepresident muckar med ryssarna och hans sjukvårdsreform går trögt så är det fortfarande en fantastiskt skön känsla varje gång man blir påmind om att han faktiskt är USAs president.

Presidentämbetet är mycket tungt att bära och de flesta amerikanska president brukar åldras i synbart rask takt. Obama har visat en del tecken på trötthet under de senaste månaden med en del bryska uttalanden under presskonferenser som följd.

Det senaste i raden av klumpiga uttalanden var när han kallade en polis ”stupid” för att ha gripit en svart universitetsprofessor, utan att Obama kände till omständigheterna i fallet. Uttalandet väckte en hel del uppståndelse i media och kom att överskugga presidentens tal om behovet av sjukvårdsreform.

Obama visade dock att han har kvar sin fingertoppskänsla och distans. Raskt bjöd han in både polisen och den gripne professorn till en försoningsöl i Vita huset. Idén väcktes av polismannen när Obama ringde för att be om ursäkt och alla parter har nu accepterat.

Förutom att Obama arbetar hårt med att uppfylla alla sina vallöften har det nu visat sig att han dessutom är en äkta beer-buddy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: