Cheneys hemliga privatarmé?

cheney

Enligt nu säkerställda uppgifter bedrev Dick Cheney ett tidigare okänt underrättelseprojekt som mörkades för alla utom en liten krets inom George W Bushs regering.

Enligt amerikansk lag ska underrättelseutskotten i senaten och representanthuset informeras om alla sådana projekt av vikt. Så skedde emellertid inte. CIA har nu reparerat skadan och informerat en liten grupp kongressledamöter. Även om informationen betecknas som häpnadsväckande, finns inga trovärdiga uppgifter om vad det rör sig om.

En teori som förekommer på nätet är att Dick Cheney inrättade ett miltärt specialförband som stod utanför den vanliga befälsstrukturen och som bara svarade direkt till Cheney själv. Det finns uppgifter om att specialförbanden ska ha använts till extrajudiciära avrättningar utomlands enligt en lista över icke önskvärda personer.

Uppgifterna har varken bekräftats eller förnekats av de kongressledamöter som har informerats om projektet. Man har bara konstaterat att informationen var förfärande men inte förvånande och att även republikanska ledamöter var chockade.

Man ska naturligtvis vara försiktig med att dra för långtgående slutsatser, men teorin att Cheney drev en egen liten privatarmé i hemlighet stämmer väldigt väl med vad som förekom i övrigt omkring denna besynnerliga figur. I efterhand förefaller det nästan osannolikt att han inte hade en privatarmé.

Tills vi får alla fakta på bordet kan vi bara fortsätta att vara förfärade men inte förvånade av sådana uppgifter.

Investigative reporter Seymour Hersh describes ‘executive assassination ring’

Was The CIA Hiding Cheney’s ”Executive Assassination Ring”?

Cheney beordrade CIA att mörklägga (DN)

Cheney beordrade CIA att mörklägga (SvD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: