Palin avgår svamlande

sarah_palin_makeup

Sarah Palin har återigen lyckats förbluffa sin omgivning genom att plötsligt avgå från posten som folkvald guvernör i Alaska, trots att hon har 1,5 år kvar av sin mandatperiod.

Sättet som hon meddelade sin avgång var så förvirrat att ingen är säker på vad hon menar. Varför avgår hon? Varför avgår hon just nu? Varför ger hon ingen klar motivering?

Mellan raderna kan man dock läsa att hon avser att kandidera för presidentvalet 2012. Hennes liv som guvernör har inte varit särkilt roligt efter valförlusten 2008. Hon har varit hårt ansatt av kritiker och har agerat ombytligt och opålitligt.

För en Palin med ambitioner på presidentposten är ett stökigt och otacksamt arbete som guvernör inte särskilt tilltalande, kan man tänka. Formodligen tänker hon att de återstående tre åren till nästa presidentval kan användas bättre genom att knyta kontakter och förbereda sig på sakfrågor.

Det intressanta var dock att Palins presskonferens var ungefär lika tragikomisk som den ökända intervjun med Katie Couric. Palins tal var stressat, svamligt och allmänt ogenomtänkt. Hon hoppade vilt mellan olika frågor och knasiga liknelser, ungefär som en galning som mässar i tunnelbanan. Dessutom ackompanjerades hon av kvackande ankor i bakgrunden.

I alla händelser så har nu Palin skapat ett spännande upplägg för det amerikanska presidentvalet 2012. För även om etablissemanget inom det republikanska partiet, inklusive John McCain, avskyr Palin, så är hon fortfarande en publikmagnet av rang.

Vi får väl hoppas att profetiorna om jordens undergång 2012 är betydligt överdriva, för om någon kan åstadkomma detta så är det Sarah Palin med fingret på kärnvapenknappen.

Särskilt rekommenderas Maureen Dowds artikel i New York Times. Dowd, en känd kvinnorättskämpe, dissikerar Palins (misstänkt narcissistiska) ego med rakknivsvassa formuleringar; enjoy.

SvD : SvD : SvD : DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: