Förväntningarna på Obama

osuperman

Det ständigt återkommande temat om Obamas presidentinvigning är frågan hur han ska leva upp till förväntningarna utan att göra alla besvikna.

För min egen del har jag alltid ansett att den rena entusiasmen och glädjen över Obamas idealism, pragmatism och karisma har överstigit de handgripliga förväntningarna.

Folk verkar framför allt vara lättade över att Bushs epok är över, eftersom den med tiden kom att verka som en alltmer olycksbådande återvändsgränd. Till detta kommer en ny president, som med sin ödmjukhet och intelligens är raka motsatsen till den bild som Bush skapade av sig själv.

Obama kommer, som alla ledare, att ställas inför svåra situationer där det inte finns några perfekta alternativ. Därmed kommer det alltid att finnas kritiker.

Om Obama däremot lyckas att hålla fast vid sina ideal, att så långt det är möjligt eftersträva förnuft och rättvisa, så kommer han att uppfylla alla rimliga förväntningar som man kan ha på en president.

Framför allt känns det som en lättnad att nu kunna säga PRESIDENT Obama och att alla spekulationer kan övergå i handling.

Mer läsning : SvD : SvD : DN : SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: