Manligt ringfinger

I Dagens Nyheter kan man läsa att man blir en framgångsrik börsklippare om ringfingret är längre än pekfingret.

Problemet är bara att ringfingret oftast är längre än pekfingret hos män. Längre ringfinger är nämligen ett tecken på att man som foster blev utsatt för en övervägande dos testosteron i livmodern. Därmed har även hjärnan utvecklats med en distinkt manlig signatur.

Hos kvinnor är ringfingret oftast kortare än pekfingret, vilket är ett tecken på att man som foster blev utsatt för en övervägande dos östrogen i livmodern. Därmed har hjärnan utvecklats med en distinkt kvinnlig signatur.

Ju längre ringfingret är i förhållande till pekfingret, desto fler manliga egenskaper har man således. Att de flesta framgångsrika börklippare har långa ringfingrar innebär således endast att utpräglade manliga egenskaper, som exempelvis risktagande och en viss aggressivitet, lättare leder till framgång på börsen. Kvinnliga egenskaper, som exempelvis försiktighet, är alltså ingen större tillgång som börsmäklare.

Det finns också ett konstaterat samband mellan längre ringfinger och fysisk aggressivitet, vilket man kanske ska tänka på nästa gång man provocerar en framgångsrik börsklippare.

För egen del noterar jag att mitt ringfinger är dryga centimetern längre än pekfingret, vilket således tas som ett gott omen inför framtida börsplaceringar och en varning för den som eventuellt tänkte retas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: