Terrorns pris

iisrael2

Medan striderna pågår i Gaza gömmer sig Hamas ledare.

Innan det israeliska ingripandet ägnade sig Hamas åt högtravande retorik där de bland annat lovade att försvara Gaza och i förlängningen utplåna Israel. För att understryka poängen sköt de iväg tusentals raketer mot civila områden i Israel.

När Israel slutligen visade tecken på att ha fått nog, så passade Hamasledarna på att snabbt gömma sig. Redan i början av december gick Hamas politiska och militära ledare under jorden, av fruktan för israeliska aktioner. Samtidigt placerade Hamas ut sina vapenarsenaler i civila bostäder, skolor och moskéer. För att minska upptäcktsrisken har de dumpat sina mobiler och sköter sina kontakter via kurirer, som ofta är barn.

När så Israels anfall inleddes, ville Hamasledarna demonstrera sin styrka – genom att vända sig mot sitt eget folk och summariskt avrätta palestinier som påstods ha samarbetat med israelerna. På den israeliska sidan har man i alla fall mod att ställa sig själv i skottlinjen för att uppnå sina mål, istället för att prata strunt och sedan gömma sig.

Således borde det vara uppenbart för alla att den obehagliga situationen i Gaza är skapad av Hamas som cyniskt använder sin egen befolkning som ”köttmur” mot israelerna. Istället för att lägga ansvaret på Israel, borde västliga politiker erkänna att anti-israelisk terror är den verkliga orsaken till konflikten.

Eftersom palestinsk självstyre bara leder till konfrontation med Israel, kan man tycka att Gaza borde styras av FN på ett liknande sätt som Bosnien, till dess att området har fått en stabil civil infrastruktur utan inslag av terrorism.

Kraven på israelisk vapenvila löser inga problem eftersom Hamasledarna då bara kan krypa fram ur sina gömslen och åter ta strypgrepp på det svaga samhället i Gaza.

Mer läsning : The Telegraph : Coalition for Democracies : SvD : SvD : DN : DN

Annonser

2 Responses to Terrorns pris

  1. Gershon ben David skriver:

    Isreliska befolkningen fick lida under arab terror i 60 år. Under de senaste 8 år Gaza terroristerna har beskjutit Israel med Kassam raketer. Storbritannien inte tolererade V raketerna mot London under Andra Världskriget. Varför skulle Israel tolerera Kassam raketerna idag? Vapenvila med Hamas är meningslöst. De fega Hamas ledarna gömmer sig bakom barn, kvinnor, sjukhus och skol fasader. De ska ställas inför en krigsdomstol som nazi krigsförbrytarna i 1945. Galgen bör vara slutstationen för de flesta.

  2. andersonchris skriver:

    Du har rätt i att Israel inte är skyldigt att stå ut med raketbeskjutningar och att det är fullkomligt meningslöst att förhandla med Hamas. Eftersom Hamas strävar efter Israels förgörande och använder sig av terror mot Israel och våld och indoktrinering riktad mot sin egen befolkning så ligger det i demokratins intresse att vidta åtgärder för att oskadliggöra Hamas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: