Ska Hillary och Obama bråka?

Blicken avslöjar allt.

Hillary har längtat så mycket efter att ha Obama som chef.

Allt starkare rykten gör gällande att Barack Obama kommer att utse Hillary Clinton till utrikesminister. Det finns nog både fördelar och nackdelar med det.

Fördelarna är bland andra att Hillary är en mycket stark och respekterad politiker. Hon kommer säkert att ha stor nytta av sin erfarenhet och sin personlighet – samt naturligtvis makens kontakter. Administrationen blir också bredare eftersom man då tilltalar de väljare som inte gick till Obama efter att Hillary slogs ut.

Nackdelarna är framför allt den dåliga personkemin mellan Hillary och Barrack, som yttrade sig under den demokratiska nomineringskampanjen. Särskilt Hillary fick aldrig slut på elaka saker att säga om Obama. Ett annat problem var att hon uppträdde som om hon ägde nomineringen och att Obama bara var en fräck nybörjare som lade sig i. Även om Hillary är omtyckt av vissa demokrater så är hon rejält impopulär bland många republikaner.

Egentligen var det oundvikligt att Hillary skulle komma att ingå i Obamas regering, annars hade han ständigt blivit frågad varför hon inte får vara med. Den enda osäkerheten var vilken post hon skulle få. Utrikesminister medför en viss risk. En eventuell schism mellan den amerikanska presidenten och dennes utrikesminister skulle nämligen bli mycket skadlig för Obamas regering och dess förmåga att sprida sin förändring i världen.

I sammanhanget undrar man vad Obama talade med John McCain om? Kan det ha varit ett förslag om en regeringspost och i så fall vilken?

Vidare läsning: SvD DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: